- Valitse tuoreita, laadukkaita ja mahdollisimman vähän käsiteltyjä raaka-aineita
- Kuljeta raaka-aineet nopeasti kotiin (osta siis lähiruokaa)
- Säilytä raaka-aineita niille tarkoitetussa lämpötilassa jääkaapissa tai kellarissa ja pakasta ne elintarvikkeet (esim. lihat, kalat, sienet, marjat), joita et käytä heti
- Käytä raaka-aineet mahdollisimman pian ruuaksi
- Pese kädet aina ennen ruuanlaiton aloittamista ja pese kädet aina kun siirryt raaka-aineesta toiseen
- Pidä keittiö puhtaana, puhdista leikkuulaudat ja ruuanlaittovälineet aina huolellisesti
- Hanki oma leikkuulauta ja veitset, lihalle, kalalle ja vihanneksille, ettet levittelisi bakteereita lihasta ja kalasta vihanneksiin ja päinvastoin
- Kuumenna ruuat aina täysin kypsäksi
- Tarjoile ruoka heti kun se on valmista tai jäähdytä nopeasti ja laita jääkaappiin
- Kun lämmität ruokaa uudelleen kuumenna se huolellisesti (vähintään 15 min. kiehumispisteessä tai mikrossa kiehumispisteeseen).
20.2.11
Ruuanlaiton 10 kultaista ohjetta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti