31.8.09

Huoneilman "raikastus"

Onko kotona tunkkaista?
Oletko muistanut siivota kerran viikossa... ja pyyhkiä myös pölyt? Pese ikkunaverhoja, mattoja ja muita kodin tekstiilejä säännöllisesti. Muista pyyhkiä, katto ja seinät pari kertaa vuodessa. Jos kotona on eläimiä, useamminkin.

Huoneilman saa raikkaaksi tipauttamalla pölyimurin suodattimelle muutaman pisaran lempihajuvettä tai eteeristä öljyä. Sitten vaan imuroimaan. Muista tyhjentää pölypussi aika ajoin. Pölyimuria varten on myytävänä myös tuoksukuulia tai -lappuja. Ne laitetaan tyhjään pölypussiin.

Tuoksulamppu tai tuoksulyhty, johon on laitettu vettä ja muutama pisara eteeristä öljyä tai hajuvettä raikastaa kotia monta tuntia.

Tee-se-itse huoneenraikastin. Tarvitset mehupillejä tai puisia grillitikkuja, matalahkon pullon ja joko lempihajuvettä tai eteeristä öljyä sekä vettä. Kun ainekset ovat kasassa, niin kaada vesi pulloon, tiputa 20 tippaa hajuvettä tai eteeristä öljyä pulloon. Laita mehupillit tai tikut pulloon ja raikastin on valmis. Nosta hyllylle, etteivät lapset tai eläimet pääse sitä kaatamaan. Raikastaa kotia monta viikkoa. Lisää tarvittaessa vettä ja tuoksua.



Tuoksuvien kukkien tuominen sisälle raikastaa myös ilmaa, samoin kuusenhavut. Monet sisäkukat toimivat luonnollisina ilmanraikastimina katso
Viherkasveilla parempi huoneilma

Katso myös: Pölynimurit